Τηλεδιάσκεψη με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023  μαθητές του σχολείου μας (από τα τμήματα Β΄ θετικών Σπουδών και Γ΄ Οικονομίας και Πληροφορικής) μαζί με συμμαθητές τους από διάφορα σχολεία της χώρας πήραν μία πρώτη γεύση, εξ αποστάσεως,  από τα πανεπιστημιακά έδρανα!

Πιο συγκεκριμένα, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  διαδικτυακά την παρουσίαση του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης που αφορούσε στην «Επιστήμη και Μηχανική των Υπολογιστών». Σε αυτή την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο το τμήμα έχει οργανώσει τις σπουδές, τα μεταπτυχιακά του προγράμματα και τη συνεργασία του με το ΙΤΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές στη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν πολλές απορίες τους  γύρω από το συγκεκριμένο τμήμα, τις σπουδές στην πληροφορική, τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τις προοπτικές για το μέλλον τους.

Η τηλεδιάσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης «Ανοιxτό Σχολείο» που υλοποιείται στο σχολείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος και έχει σαν κύριο στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας.

17 Νοέμβρη: Ημέρα Μνήμης

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας τίμησαν την ημέρα μνήμης εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την εκδήλωση τους πλαισίωσαν με 12μελη χορωδία και μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από 3 βιολιά, 2 κιθάρες και αρμόνιο. Απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν πεζά κείμενα, γραμμένα από τους ίδιους. Ερμήνευσαν όχι μόνο γνωστά τραγούδια, αλλά και τραγούδια σε στίχους και μουσική συμμαθητών τους, εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα με το πολύπλευρο ταλέντο τους.

Ακολουθεί ηχητικό απόσπασμα από την εκδήλωση:

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ολοκληρώθηκαν χθες με επιτυχία τα βιωματικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν στον χώρο του σχολείου μας από το Κέντρο Πρόληψης “ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ” και το Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου. Το θέμα των σεμιναρίων ήταν “η εφηβεία και οι εξαρτήσεις” και σ’ αυτό συμμετείχαν η ειδική ψυχολόγος του Κέντρου, οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου, οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών μας.

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

Η φετινή γιορτή του σχολείου μας ήταν εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ήταν ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Ναξιώτη θεατρικό συγγραφέα, πεζογράφο, ποιητή και δοκιμιογράφο Ιάκωβο Καμπανέλλη, δουλεμένο με ενθουσιασμό και μεράκι από τους μαθητές της Β’ Λυκείου.

Τα παιδιά ερμήνευσαν χορωδιακά μελοποιημένα ποιήματά του και χόρεψαν υπό τους ήχους τραγουδιών, των οποίων ο ίδιος είχε γράψει τους στίχους. Ακόμη, απήγγειλαν ποιήματά του και δραματοποίησαν αποσπάσματα από το εμβληματικό αυτοβιογραφικό του πεζογράφημα “Μαουτχάουζεν”, στο οποίο ο Καμπανέλλης καταγράφει τις εμπειρίες από τη ζωή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ες Ες Μαουτχάουζεν, όπου έζησε κρατούμενος από το καλοκαίρι του 1943 ως την Άνοιξη του 1945.

 

 

 

 

“Ομιλία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στο σχολείο μας”

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Τραγαίας επίσκεψη και ομιλία στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων. Μετά την ενημέρωση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, βάσει των ερωτήσεων που έθεσαν οι μαθητές μας στους αστυνομικούς. Ευχαριστούμε πολύ τον Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Δρυμαλίας, Υπαστυνόμο Α’, κ. Βασιλάκη Γεώργιο και τον Αρχιφύλακα, κ. Ονάσογλου Μάριο για την παρουσία τους στο σχολείο μας και την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης.

Ενημερωτικό σεμινάριο Λέσχης Μοτοσικλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν)

Σήμερα υλοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική ομιλία με θέμα: “Οδηγική και μοτοσυκλετιστική ασφάλεια” από τους κ.κ. Πρωτοπαπαδάκη Γιώργο και Μάρκου Σωτήρη, εκπροσώπους της ΛΕ.ΜΟ.Ν. Η ομιλία, που είχε μεγάλη απήχηση στους μαθητές μας, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της σχολικής δράσης “Ενίσχυση της οδικής και κυκλοφοριακής αγωγής των μαθητών μας” για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ενημερωτική συνάντηση: “Εφηβεία και εξαρτήσεις”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η ομιλία της ψυχολόγου του Κέντρου Πρόληψης “Θησέας Κυκλάδων”, κ. Χρυσαυγής Κανελλοπούλου με θέμα: “Εφηβεία και εξαρτήσεις”. Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ Τάξης του Λυκείου μας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης “Θησέας Κυκλάδων” και το Γενικό Λύκειο Τραγαίας, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί το σχολείο κατά το σχολικό έτος 2021-2022.
Ακολούθησε ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου για το ίδιο θέμα.

Πρωταθλήτριες Κυκλάδων στο βόλεϊ !

Πρωταθλήτριες Κυκλάδων οι μαθήτριες του σχολείου μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ!!! Νίκησαν σήμερα στο ΔΑΚ Νάξου το ΓΕ.Λ Σύρου με 2-0!!! Και συνεχίζουν………!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η φετινή εκδήλωση του σχολείου μας για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, κατά τη διάρκεια της 5ης και της 6ης διδακτικής ώρας, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας webex, λόγω της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων στη Νάξο. Οι μαθητές μας θα πρέπει να συνδεθούν σε ηλεκτρονική τάξη, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στις 11.40′. Ο σύνδεσμος της ηλεκτρονικής τάξης θα τους γνωστοποιηθεί στη διάρκεια των αυριανών διαδικτυακών μαθημάτων.

Επέτειος Πολυτεχνείου

 

Σήμερα στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις μνήμης και τιμής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Αυτές υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid-19.