ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το πλήρες Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2024.

Οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ αρχίζουν στις 31-5-24.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ.. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Συμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η
συμπληρωματική προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού για την επιλογή σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ,
ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr

Εξετάσεις ειδικών μαθημάτων έτους 2023

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα, για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 17 μέχρι και 29 Ιουνίου. Ακολουθεί ο σύνδεσμος του Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων και τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων: https://www.minedu.gov.gr/news/55443-17-05-23-eksetastika-kentra-panelladikon-eksetaseon-eidikon-mathimaton 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΦΑΑ

Σας ενημερώνουμε για την αλλαγή του προγράμματος των πρακτικών δοκιμασιών & υγειονομικών εξετάσεων της ΔΔΕ Αθήνας, αναφορικά με την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.
Η ανάρτηση στο site της ΔΔΕ Κυκλάδων: https://dide.kyk.sch.gr/deltio-typoy-gia-tis-parktikes-dokimasies-kai-ygeionomikes-exetaseis-gia-eisagogi-sta-tefaa/

Εισαγωγή στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr η συμπληρωματική προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.

Ενημέρωση υποψηφίων για την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των
προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΑΣΣΥ (https://geetha.mil.gr/syntonistikes-odigies-os-pros-tin-diexagogi-ton-prokatarktikon-exetaseon-gia-eisagogi-sta-asei-ssas-san-assy/)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023 – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ: www.hellenicpolice.gr την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου του 2023 η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους και να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 17-02-2023.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι/ες επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Αστυνομικές Σχολές, πρέπει υποχρωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Αστυνομικές Σχολές με την Αίτηση – Δήλωση, την οποία είχαν καταθέσει στο Λύκειό τους.

Για να δείτε την προκήρυξη επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Προκήρυξη για εισαγωγή σε Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για να διαβάσετε την προκήρυξη ανοίξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.e-nomothesia.gr/kat-naytilia-nausiploia/limeniko-soma/kya-2421-1-3980-2023.html

 

 

Continue reading

Προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές-Προθεσμίες και δικαιολογητικά

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών για τις Στρατιωτικές Σχολές που περιλαμβάνει και τις οδηγίες για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ).

Μπορείτε να δείτε την προκήρυξη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ανακοίνωση Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

 

 

 

Εγκύκλιος για τους/τις υποψηφίους/ες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ή μαθησιακές δυσκολίες (Φ.Α.)

Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορείτε να μεταβείτε στο ακόλουθο έγγραφο:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ για υποψηφίους με αναπηρία & Φ.Α.