Ενημέρωση υποψηφίων για την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των
προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΑΣΣΥ (https://geetha.mil.gr/syntonistikes-odigies-os-pros-tin-diexagogi-ton-prokatarktikon-exetaseon-gia-eisagogi-sta-asei-ssas-san-assy/)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023 – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ: www.hellenicpolice.gr την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου του 2023 η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους και να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 17-02-2023.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι/ες επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Αστυνομικές Σχολές, πρέπει υποχρωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Αστυνομικές Σχολές με την Αίτηση – Δήλωση, την οποία είχαν καταθέσει στο Λύκειό τους.

Για να δείτε την προκήρυξη επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Προκήρυξη για εισαγωγή σε Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για να διαβάσετε την προκήρυξη ανοίξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.e-nomothesia.gr/kat-naytilia-nausiploia/limeniko-soma/kya-2421-1-3980-2023.html

 

 

Continue reading

Προκήρυξη για τις Στρατιωτικές Σχολές-Προθεσμίες και δικαιολογητικά

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών για τις Στρατιωτικές Σχολές που περιλαμβάνει και τις οδηγίες για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ).

Μπορείτε να δείτε την προκήρυξη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ανακοίνωση Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

 

 

 

Εγκύκλιος για τους/τις υποψηφίους/ες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ή μαθησιακές δυσκολίες (Φ.Α.)

Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορείτε να μεταβείτε στο ακόλουθο έγγραφο:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ για υποψηφίους με αναπηρία & Φ.Α.

 

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων ειδικής κατηγορίας (πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις)

Αναφορικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σας ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι της ειδικής αυτής κατηγορίας καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.:

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕ.Λ σχολικού έτους 2023 (μαθητές-απόφοιτοι)

Εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023 των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023 – Διενέργεια Προκαταρκτικών Εξετάσεων

Οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το έτος 2023, προγραμματίζονται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2023.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με τη σχετική εγκύκλιο:

2022_10_18_Φ251_128275_Α5_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ-ΓΙΑ-ΗΜΕΡΝΙΑ-ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΠΚΕ-2023

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022

Στον ακόλουθο πίνακα ανακοινώνονται οι ώρες αναχώρησης των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Νάξου από τους τόπους διαμονής των τελειόφοιτων μαθητών μας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Yγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Πληροφορίες για την υγειονομική και προκαταρκτική δοκιμασία των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ  ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 μπορείτε να βρείτε στον κάτωθι σύνδεσμο:

Εγκύκλιος για υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψηφίων