ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

“Βήματα Δημοκρατίας-κάνοντας πράξη τη συμμετοχή: αφοπλίζοντας τη βία” (ΚΖ΄ σύνοδος 2022 2023, 4-7 Σεπτεμβρίου 2023, Αθήνα)
Για άλλη μία φορά το σχολείο μας συμμετείχε στη Σύνοδο της Βουλής των Eφήβων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου (4-7 Σεπτεμβρίου).
Η μαθήτρια Καλλιόπη Ανεβλαβή αντιπροσώπευσε το σχολείο μας και πήρε μέρος στις διαβουλεύσεις του Κοινοβουλίου των εφήβων βουλευτών σχετικά με το θέμα της βίας.
 Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους αντιμετώπισης της βίας, ενδοσχολικής, ενδοοικογενειακής, έμφυλης κ.λπ. και προτάθηκαν μέτρα για για τον περιορισμό του φαινομένου και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την εξάλειψή του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το πλήρες Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2024.

Οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ αρχίζουν στις 31-5-24.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ.. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ.. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ – ΧΟΡΗΓΙΑ

Ένας χρόνος πέρασε…..!!! 😢

Με ικανοποίηση αλλά και με μια αδιόρατη θλίψη στην καρδιά, σας παρουσιάζουμε τη νέα αίθουσα που δημιουργήθηκε, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, στον υπόγειο χώρο του σχολείου μας, με ένα μικρό “αφιέρωμα” στον αλησμόνητο μαθητή μας Νίκο Σκουλάτο!!! Η τηλεόραση αγοράστηκε με τα χρήματα που δώρισαν στο σχολείο, στη μνήμη του, το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου και οι παλιοί συμμαθητές του!!! Οι καρέκλες και τα θρανιάκια είναι ευγενική χορηγία του φίλου του σχολείου κ. Andreas Mielke, μετά τη συνταξιοδότησή του και την παύση λειτουργίας του Φροντιστηρίου Γερμανικών που διέθετε στη Χώρα της Νάξου!

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους!!!

Νίκο μας, θα βρίσκεσαι πάντοτε στις καρδιές των συμμαθητών και των καθηγητών σου!!!

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning

Στο σχολείο μας απονεμήθηκε Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «www.con.people». Η διάκριση αυτή δόθηκε ως αναγνώριση της εργασίας  μας, των έργων των μαθητών μας και της συνεργασίας με τους εταίρους μας. Το έργο υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2021-2022 και έχει ήδη λάβει Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Συμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η
συμπληρωματική προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού για την επιλογή σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ,
ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr

Εξετάσεις ειδικών μαθημάτων έτους 2023

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα, για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 17 μέχρι και 29 Ιουνίου. Ακολουθεί ο σύνδεσμος του Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων και τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων: https://www.minedu.gov.gr/news/55443-17-05-23-eksetastika-kentra-panelladikon-eksetaseon-eidikon-mathimaton 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΦΑΑ

Σας ενημερώνουμε για την αλλαγή του προγράμματος των πρακτικών δοκιμασιών & υγειονομικών εξετάσεων της ΔΔΕ Αθήνας, αναφορικά με την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.
Η ανάρτηση στο site της ΔΔΕ Κυκλάδων: https://dide.kyk.sch.gr/deltio-typoy-gia-tis-parktikes-dokimasies-kai-ygeionomikes-exetaseis-gia-eisagogi-sta-tefaa/

“Η Τοπική μας Ιστορία”, το νέο ηλεκτρονικό περιοδικό του ΓΕ.Λ Τραγαίας

Με χαρά και ικανοποίηση σας παρουσιάζουμε το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού σχολικού περιοδικού “Η Τοπική μας Ιστορία” του ΓΕ.Λ Τραγαίας, όπως δημοσιεύθηκε από την υπηρεσία School Press του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που αποτέλεσαν τη συντακτική ομάδα του περιοδικού για τη συνέπεια και τον ενθουσιασμό τους και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της σχολικής δράσης.

Για να επισκεφθείτε το περιοδικό μας πατήστε εδώ: “Η Τοπική μας Ιστορία”

Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου Λυκείων

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας  Μιχάλη Τάκο (Β΄ Τάξη) και Μάριο Βενιέρη (Α΄ Τάξη),  οι οποίοι προκρίθηκαν και συμμετείχαν στη Γ΄ φάση των Πανελληνίων Αγώνων Στίβου Λυκείων που έγιναν στην Ελευθερούπολη Καβάλας στις 4 και 5 Μαΐου 2023.

Ο Μιχάλης Τάκος κατέλαβε την 5η θέση πανελληνίως στο αγώνισμα του δεκάθλου και ο Μάριος Βενιέρης την 8η θέση στη σφαιροβολία.

Μπράβο παιδιά! Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες πάντοτε στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι».