Σχολικός Περίπατος στην Κόρωνο

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος περίπατος του Σχολείου μας για το 2023 στην Κόρωνο.Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Μουσείο Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής και στα παραδοσιακά Ελαιοτριβεία του χωριού. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον παραδοσιακό οικισμό και την ιστορία της σμύριδας από  τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιάννη Κωνσταντάκη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνου κ. Νίκο Χουζούρη.

“Ο πρώτος σχολικός μας περίπατος”

Ο πρώτος φετινός περίπατος του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Φιλώτι. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, στη Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη, στην Παναγία τη Φιλωτίτισσα και στο παρακείμενό της Εκκλησιαστικό – Λαογραφικό Μουσείο, όπου τους μίλησε για τον χώρο και τα εκθέματα ο έγκριτος φιλόλογος κ. Αντώνης Τζιώτης.
Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό.

 

“Ο τελευταίος φετινός σχολικός μας περίπατος”

 

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου το Σχολείο μας πραγματοποίησε περίπατο στο Φιλώτι. Οι μαθητές, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, ξεναγήθηκαν στον ναό της Παναγίας της Φιλωτίτισσας, όπου τους μίλησε ο συνταξιούχος φιλόλογος, κ. Τζιώτης Αντώνης για την ίδρυση και την ιστορία του ναού. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το νεοϊδρυθέν Λαογραφικό και Εκκλησιαστικό Μουσείο και θαύμασαν τα ενδιαφέροντα εκθέματά του, που αντικατοπτρίζουν τον λαϊκό πολιτισμό του τόπου μας.

Επιλογή τουριστικού γραφείου

Δημοσιεύουμε την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του ΓΕ.Λ. Τραγαίας για την επιλογή του ταξιδιώτικου πρακτορείου που θα αναλάβει την πραγματοποίηση της πολυήμερης εκδρομής της Γ΄Τάξης του Λυκείου μας.