Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο e-twinning project, με τίτλο www.con.people, σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε μέχρι την Κυριακή 13/02/2022 το παρακάτω ερωτηματολόγιο σχετικά με το πώς η γνώση της Αγγλικής γλώσσας μας βοήθησε στην πανδημία του Covid-19.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για διάθεση self tests

Από σήμερα Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 ξεκίνησε η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 11 Φεβρουαρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2022.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 οι μαθητές, πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο για τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου, οφείλουν να διενεργήσουν selftest. Παρομοίως τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου για την Τρίτη και την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου για την Παρασκευή. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλωθεί και τις τρεις φορές στην πλατφόρμα edupass. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές που επιστρέφουν στο σχολείο μετά από νόσηση από κορωνοϊό πρέπει να διενεργήσουν rapid test.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από τις 10 Ιανουαρίου έως και τις 21 Ιανουαρίου 2022.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανοίξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.minedu.gov.gr/news/51104-05-01-22-diathesi-self-test-gia-mathites-kai-emvoliasmenous-ekpaideftikoys-apo-ta-farmakeia

Υπενθύμιση για self test

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα πρέπει σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου να κάνουν το πρώτο διαγνωστικό self test. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος πρέπει να πραγματοποιηθεί επιβεβαιωτικό τεστ (PCR ή rapid test ) μέχρι την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι προσερχόμενοι στο Εξεταστικό Κέντρο οφείλουν να φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων

Σας ενημερώνουμε πως τα τμήματα B2 και Β Ανθρωπιστικών Σπουδών θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας έως και την Δευτέρα 24/05, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού, σύμφωνα με απόφαση της ΔΔΕ Κυκλάδων.

Οι μαθητές των τμημάτων αυτών παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, με βάση πρόγραμμα που τους έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Ενημέρωση για την επανέναρξη των μαθημάτων μετά το Πάσχα

Τη Δευτέρα 10-05-2021 το σχολείο μας επανέρχεται στη δία ζώσης λειτουργία του με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19:

  • τήρηση αποστάσεων,
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και
  • διενέργεια self test δύο φορές την εβδομάδα, Κυριακή και Τετάρτη.

Μπορούν πλέον οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας να προμηθευτούν από τα φαρμακεία του νησιού τα self test με την επίδειξη του ΑΜΚΑ των μαθητών.

Μετά τη διενέργεια του τεστ οι κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ και να τυπώσουν την Κάρτα μαθητή την οποία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μαθητές προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στις σχολικές αίθουσες.

Καλή αρχή να έχουμε με υγεία και αισιοδοξία!

Το πιο σημαντικό τεστ γίνεται εκτός σχολείου!

🔺 Μην ξεχάσετε να κάνετε και σήμερα self test.
 
Είναι απαραίτητο πριν έρθετε αύριο στο σχολείο! 😉
 
…και φυσικά μην ξεχάσετε την δήλωση του αποτελέσματος στο https://self-testing.gov.gr/
  
  

Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid-19

Ο «Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid-19» είναι ένα εγχειρίδιο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων που απευθύνεται σε μαθητές/τριες που βρίσκονται στην τελική φάση προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδο.

Μπορείτε να τον βρείτε στον σύνδεσμο: https://lyk-tragaias.kyk.sch.gr/wp-content/uploads/2021/04/ΟΔΗΓΟΣ-ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.pdf

Ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι μαθητές των τμημάτων στα οποία αναστέλλεται η λειτουργία λόγω κρούσματος κορονοϊού, οφείλουν να παραμένουν στο σπίτι τους και να απέχουν από όλες τις δραστηριότητές τους.