ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Στο πλαίσιο του σχολικού μας προγράμματος με τίτλο “Βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στη Νάξο” τα μέλη της σχετικής μαθητικής ομάδας του σχολείου μας συνεργάστηκαν με φοιτητές/-τριες του εξωτερικού και πραγματοποίησαν τηλεδιασκέψεις υπό την επίβλεψη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Darmstadt της Γερμανίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Guardians of Naxos” στο οποίο συμμετέχουν άλλα δύο Πανεπιστήμια (Πάντειο Πανεπιστήμιο και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) δημιουργούνται περιηγήσεις επαυξημένης πραγματικότητας σε ιστορικές εποχές της Νάξου, προσφέροντας εναλλακτικές δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί.

Το σχολείο μας, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, συμμετέχει στο παραπάνω διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα, εξερευνώντας την ιστορία των πύργων του νησιού μας και ανακαλύπτοντας, μέσα από σπάνια βιβλία και πηγές, τους θρύλους τους.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Darmstadt οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ξαναζωντάνεψαν τη ρομαντική μεσαιωνική ναξιώτικη ιστορία του Τζαμπάτη Μπαρότσι και της Αννούσας Κόκκου.