Τηλεδιάσκεψη με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023  μαθητές του σχολείου μας (από τα τμήματα Β΄ θετικών Σπουδών και Γ΄ Οικονομίας και Πληροφορικής) μαζί με συμμαθητές τους από διάφορα σχολεία της χώρας πήραν μία πρώτη γεύση, εξ αποστάσεως,  από τα πανεπιστημιακά έδρανα!

Πιο συγκεκριμένα, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  διαδικτυακά την παρουσίαση του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης που αφορούσε στην «Επιστήμη και Μηχανική των Υπολογιστών». Σε αυτή την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο το τμήμα έχει οργανώσει τις σπουδές, τα μεταπτυχιακά του προγράμματα και τη συνεργασία του με το ΙΤΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους μαθητές στη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν πολλές απορίες τους  γύρω από το συγκεκριμένο τμήμα, τις σπουδές στην πληροφορική, τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τις προοπτικές για το μέλλον τους.

Η τηλεδιάσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης «Ανοιxτό Σχολείο» που υλοποιείται στο σχολείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος και έχει σαν κύριο στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας.